Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Maksida Pirić

Dvije kantonalne skupštine nisu dostavile kandidatske liste za Dom naroda

250518maksida_markica

Kantonalne skupštine su trebale dostaviti kandidatske liste u roku od sedam dana od dana stupanja na snagu Uputstva CIK-a BiH

Glasnogovornica Centralne izborne komisije (CIK) BiH Maksida Pirić kazala je Feni da još dvije kantonalne skupštine, Srednjebosanskog kantona i Kantona 10, nisu dostavile kandidatske liste za Dom naroda Parlamenta Federacije BiH na ovjeru.

Po njenim riječima, iz Tuzlanskog i Zapadno-hercegovačkog kantona, nakon provedenih posrednih izbora, CIK BiH je 24. januara utvrdio rezultate i dodijelio mandate u Dom naroda Parlamenta FBiH.

– Izbori su provedeni i u Unsko-sanskom kantonu i mi smo te rezultate dobili. Za sutrašnju sjednicu CIK-a BiH, na dnevnom redu je planirano i utvrđivanje rezultata i dodjela mandata za Dom naroda i iz Unsko-sanskog kantona – navela je Pirić.

Dodala je da iz ostalih kantona kojima je CIK BiH ovjerio kandidatske liste nemaju povratnu informaciju.

Pirić je podsjetila da je CIK BiH nedavno uputio pisanu urgenciju prema kantonalnim skupštinama da postupe u skladu s uputstvom i zakonom i da ispune svoju obavezu.

Kantonalne skupštine su trebale dostaviti kandidatske liste u roku od sedam dana od dana stupanja na snagu Uputstva CIK-a BiH.