BiH

Gornji Vakuf

U koritu rijeke pronađena dva sanduka puna granata

30/01/2019

Nedugo nakon prijave slučaja policiji i drugim nadležnim organima, pronađena sredstva su uklonjena.

Značajna količina neeksplodiranih ubojnih sredstava (NUS) pronađena je u gornjovakufskom naselju Bistrica, u koritu istoimene rijeke.

– Nesavjesni pojedinci su na lokalitetu Deveče ostavili dva sanduka puna opasnih sredstava, čiji pronalazak su prijavili mještani – potvrdio je Feni Rasim Bilkan iz Službe za civilnu zaštitu općine Gornji Vakuf-Uskoplje.

Po njegovim riječima, nedugo nakon prijave slučaja policiji i drugim nadležnim organima, pronađena sredstva su uklonjena.

-Upozorili smo stanovništvo, koje stanuje u rejonu nizvodno od spomenutog lokaliteta, da budu oprezni, s obzirom da postoji mogućnost da je voda odnijela pojedine dijelove NUS-a – naglasio je.

Dodao je kako će se narednih dana izvršiti detaljan pregled kompletnog korita rijeke Bistrice, kao i područja koje se nalazi u njenoj neposrednoj blizini.

-Ovo je prilika da pozovemo građane koji već posjeduju, ili će pronaći neeksplodirana ubojna sredsta, da ih bez ikakvih posljedica prijave djelatnicima Civilne zaštite i Policijske stanice – zaključio je.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.