BiH

akcija "sirano"

Dvoje inspektora ostaje u pritvoru, odbačene žalbe advokata

01/03/2020
Privođenje inspektorice Florjan / FOTO: srpskainfo

Podsjetimo, inspektori Policijske uprave Banjaluka iz Odjeljenja za privredni kriminal uhapšeni su 18. februara ove godine u akciji kodnog naziva “Sirano” zbog sumnje da su primili 20.000 maraka mita od Branislava Vidića, direktora Srednjoškolskog doma u Banjaluci

Krivično vijeće Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala Okružnog suda u Banjaluci odbacilo je žalbe advokata inspektora Nenada Grujića i Jelene Florjan, uhapšenih u akciji “Sirano” zbog sumnje da su primili 20.000 maraka mita, saznaje Srpskainfo.

Advokati su tražili da osumnjičeni odmah budu pušteni iz pritvora, a da im se u najgorem slučaju odrede mjere zabrane. Međutim, sud je utvrdio da brojni dokazi Republičkog javnog tužilaštva upućuju na osnovanu sumnju da su osumnjičeni inspektori počinili krivično djelo primanja mita.

– Žalbama se neosnovano osporava zaključak da dokazi koji su prikupljeni u dosadašnjem toku istrage i dostavljeni sudu uz prijedlog za određivanje pritvora, potkrepljuju osnovanu sumnju da su osumnjičeni kao službena lica MUP RS, zahtjevali i primili mito od oštećenog Branislava Vidića novac u iznosu od 20.000 maraka da bi u okviru svojih službenih ovlašćenja izvršili službenu radnju koju ne bi smjeli izvršiti i na taj način učinili krivično djelo primanja mita – navodi se u obrazloženju Krivičnog vijeća Okružnog suda u Banjaluci.

Privođenje inspektora Grujića / FOTO: srpskainfo

Privođenje inspektora Grujića / FOTO: srpskainfo

Podsjetimo, inspektori Policijske uprave Banjaluka iz Odjeljenja za privredni kriminal uhapšeni su 18. februara ove godine u akciji kodnog naziva “Sirano” zbog sumnje da su primili 20.000 maraka mita od Branislava Vidića, direktora Srednjoškolskog doma u Banjaluci.

Vidić je tokom akcije bio ujedno i insajder MUP RS koji je osumnjičenima predao označeni novac.

Nakon hapšenja i kriminalističke obrade, Republičko tužilaštvo saslušalo je veći broj službenika MUP RS u cilju utvrđivanja da li su osumnjičeni imali saučesnicima u redovima policije.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.