Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predsjedavajući Predsjedništva BiH

Džaferović: Najvažnije je da smo dobili respiratore, neka odgovara ko je pogriješio

dzaferovic press (1)

Koji su respiratori kupljeni, kako, to ne znam, neka se institucije pozabav

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović izjavio je za N1 da će održavanje lokalnih izbora zavisiti od epidemiološke situacije u BiH, te da bi on volio da budu raspisani i održani.

“Da li će biti izbora zavisi od epidemiološke situacije. Centralna izborna komisija BiH trebalo bi da 4. maja raspiše izbore, a postoje institucije koje treba da kažu kakvo je stanje epidemije i na osnovu toga će se donijeti odluka”, istakao je Džaferović.

Prema njegovim riječima, ne postoji problem na relaciji SDA-HDZ BiH, nego na relaciji onih koji poštuju ono što je dogovoreno i onih koji ne poštuju.

Govoreći o aferi u vezi sa nabavkom respiratora iz Kine, koju je razotkrio Fokus, Džaferović je rekao da je najvažnije da su oni stigli u zemlju, te dodao da je riječ o robi koju niko nije mogao nabaviti u proteklih mjesec dana.

“Neka se institucije BiH koje su zadužene preispitaju i istraže. Već su procedure pokrenute. Koji su respiratori kupljeni, kako, to ne znam, neka se institucije pozabave. Ja samo znam da smo dobili te respiratore, ako je ko napravio kakvu grešku neka za nju odgovara”, rekao je Džaferović za “N1”.