Redovna sjednica Predsjedništva BiH

Džaferović nije udovoljio zahtjevima Komšića i Dodika

dzaferovic-dodik-komsic-predsjednistvo

Zanimljivo je da su oba zahtjeva za vanrednu sjednicu Predsjedništva stigla danas, ali i da je Komšić održavanje sjednice zatražio u 10:45 h, a Dodik u 11 h

Za sutra su zatražene dvije vanredne sjednice Predsjedništva BiH. Zatražila su ih dva člana Predsjedništva BiH, a svako ima svoju tačku dnevnog reda.

Naime, Željko Komšić zatražio je sazivanje vanredne sjednice sa samo jednom tačkom i to prijedlogom Odluke o priznanju Republike Kosovo.

Ovaj Komšićev zahtjev dolazi nakon što je Milorad Dodik također za sutra zatražio održavanje vanredne sjednice u vezi s premještanjem ambasade BiH iz Tel Aviva u Jerusalem, a što će, podsjećamo, učiniti Srbija sa svojom ambasadom, nakon sporazuma s Kosovom potpisanog u Bijeloj kući.

Zanimljivo je da su oba zahtjeva za vanrednu sjednicu Predsjedništva stigla danas, ali i da je Komšić održavanje sjednice zatražio u 10:45 h, a Dodik u 11 h.

Džaferović je odlučio: nijedna tražena vanredna sjednica sutra neće biti održana. Naime, predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović je ranije uputio zahtjev da bude održana redovna sjednica s četiri tačke, javila je Federalna televizija.