Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

predsjedništvo bih

Džaferović pisao Trumpu povodom 19. godišnjice terorističkih napada

dzaferovic

Sjećanje na žrtve, čijim porodicama upućujem iskreno saučešće, obavezuje nas da svi zajedno nastavimo voditi odlučnu borbu protiv terorizma i ideologija zla koje predstavlju prijetnju cijelom čovječanstvu

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović, u povodu 19. godišnjice terorističkih napada na Sjedinjene Američke Države, uputio je poruku solidarnosti predsjedniku SAD-a Donaldu Trumpu i američkom narodu.

– Poštovani predsjedniče Trump, u danu u kojem se obilježava 19. godišnjica terorističkog napada na Sjedinjene Američke Države, u svoje lično ime i uime građana Bosne i Hercegovine, upućujem Vama i američkom narodu poruke iskrene solidarnosti. Danas smo svi u mislima sa porodicama žrtava najveće tragedije koju su SAD doživjele u svojoj novijoj historiji.

Sjećanje na žrtve, čijim porodicama upućujem iskreno saučešće, obavezuje nas da svi zajedno nastavimo voditi odlučnu borbu protiv terorizma i ideologija zla koje predstavlju prijetnju cijelom čovječanstvu – naveo je Džaferović u svojoj poruci.