BiH

Član Predsjedništva BiH

Džaferović poručio Dodiku: Čuvaj zube, trebat će ti

27/02/2020

Džaferović je poručio da je ovo ponosna zemlja na koju su kidisali mnogo veći igrači od Dodika, pa su polomili zube

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović poručio je da je 1. mart, Dan nezavisnosti BiH jedan od najznačajnijih datuma u historiji države.

– U vremenima crnih oblaka nad BiH, tamnih sila koje su udarale na BiH, htjele da unište BiH, građani su izašli, 29. februara i 1. marta 1992. godine, na referendum u skladu sa Ustavom, sa međunarodnim pravnim aktima i kazali da nezavisnosti BiH, da slobodi, i ne jarmu i ne ropstvu i ne nestanku BiH – kazao je Džaferović novinarima na prijemu u povodu Dana nezavisnosti BiH.

Naveo je da se to ne dešava tako često u historiji zemalja te da je referendum epohalna stvar.

– Generacija koja je ovo ostvarila je učinila epohalnu stvar. To nikada ne smijemo da zaboravimo – istakao je Džaferović.

Naglasio je da je teško naći zemlju u svijetu koja je bila pred ovakvim vrstama odluka, a da se skoro dvije trećine građana opredijelilo da idu putem nezavisnosti.

Džaferović je kazao da su posljednji potezi koje povlači Milorad Dodik potpuno iracionalni.

– To nije u interesu niti entiteta za koji tvrdi da predstavlja, niti naroda kojeg tvrdi da predstavlja. To što radi je protiv cijele BiH i svih njenih građana. Nama treba mir, nama treba stabilnost, nama treba ekonomski razvoj, a ovo što on radi vodi nas u haos koji nikome ne odgovara. Može se truditi koliko god hoće, ali nikada neće uspjeti u svojim nakanama – istakao je Džaferović.

Poručio je da je ovo ponosna zemlja na koju su kidisali mnogo veći igrači od Dodika, pa su polomili zube.

– Dodik je mnogo slabiji od njih, bolje je da ne lomi zube, trebat će mu. Mi svi treba da se okrenemo konstruktivnom razvoju zemlje – naglasio je Džaferović

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.