Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Član Predsjedništva BiH

Džaferović poručio Dodiku: Čuvaj zube, trebat će ti

dzaferovic press (1)

Džaferović je poručio da je ovo ponosna zemlja na koju su kidisali mnogo veći igrači od Dodika, pa su polomili zube

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović poručio je da je 1. mart, Dan nezavisnosti BiH jedan od najznačajnijih datuma u historiji države.

– U vremenima crnih oblaka nad BiH, tamnih sila koje su udarale na BiH, htjele da unište BiH, građani su izašli, 29. februara i 1. marta 1992. godine, na referendum u skladu sa Ustavom, sa međunarodnim pravnim aktima i kazali da nezavisnosti BiH, da slobodi, i ne jarmu i ne ropstvu i ne nestanku BiH – kazao je Džaferović novinarima na prijemu u povodu Dana nezavisnosti BiH.

Naveo je da se to ne dešava tako često u historiji zemalja te da je referendum epohalna stvar.

– Generacija koja je ovo ostvarila je učinila epohalnu stvar. To nikada ne smijemo da zaboravimo – istakao je Džaferović.

Naglasio je da je teško naći zemlju u svijetu koja je bila pred ovakvim vrstama odluka, a da se skoro dvije trećine građana opredijelilo da idu putem nezavisnosti.

Džaferović je kazao da su posljednji potezi koje povlači Milorad Dodik potpuno iracionalni.

– To nije u interesu niti entiteta za koji tvrdi da predstavlja, niti naroda kojeg tvrdi da predstavlja. To što radi je protiv cijele BiH i svih njenih građana. Nama treba mir, nama treba stabilnost, nama treba ekonomski razvoj, a ovo što on radi vodi nas u haos koji nikome ne odgovara. Može se truditi koliko god hoće, ali nikada neće uspjeti u svojim nakanama – istakao je Džaferović.

Poručio je da je ovo ponosna zemlja na koju su kidisali mnogo veći igrači od Dodika, pa su polomili zube.

– Dodik je mnogo slabiji od njih, bolje je da ne lomi zube, trebat će mu. Mi svi treba da se okrenemo konstruktivnom razvoju zemlje – naglasio je Džaferović