Crna hronika

roba od 25.000 eura

Kamiondžija iz BiH, “pao” na granici sa Srbijom, bio je natovaren oružjem i municijom (FOTO)

27/02/2020
Zaplijenjeni suzavci (FOTO: Uptava carine Srbije)

Među krijumčarenom robom našlo se i preko 2.000 različitih odjevnih predmeta – jakni, farmerki, trenerki, košulja, majica, obuće i kaiševa, sa oznakama poznatih robnih marki

Na graničnom prelazu Vrška Čuka u Srbiji carinici su u jednom kamionu, kojim je upravljao državljanin BiH (40), otkrili, pored prijavljene i neprijavljenu robu čija je vrednost procenjena na preko 25.000 eura.

“Zaplijenjena je velika količina gasne municije, kao i teleskopske palice, optički nišani, noževi na rasklapanje, parfemi, satovi, preparati za potenciju, garedoba i obuća”, navodi se u saopštenju Uprave Carina.

Napominju da je prekršaj je otkriven kada se za kontrolu na ulazu u zemlju prijavio bosanskohercegovački kamion u tranzitu ka BiH.

“Mada je vozač kamiona, 40-godišnji državljanin BiH, tvrdio da nema ništa da prijavi osim prijavljene robe koju prevozi, carinici su se ipak odlučili za detaljan pregled. Zbog nemogućnosti da to bude urađeno na samom prelazu, kamion je u pratnji policije dopraćen do ispostave Terminal aerodroma Niš, gde je roba istovarena i detaljno pregledana”, navode.

Ispostavilo se da se među prijavljenom robom nalazi čak 30.000 metaka za gasne pištolje kalibra 9 mm, 290 noževa na rasklapanje, 45 optičkih nišana, 18 teleskopskih palica, 100 suzavaca u spreju, kao i 60 teglica turskog meda za potenciju ‘macun’.

Municija za gasne pištolje

Pored toga, pronađeno je i oko 250 ručnih satova, najverovatnije kopija robnih marki, kao i oko 100 različitih parfema za koje se takođe sumnja da povređuju pravo intelektualne svojine poznatih brendova.

Tekstilna roba sumnjivog porijekla

“Među krijumčarenom robom našlo se i preko 2.000 različitih odjevnih predmeta – jakni, farmerki, trenerki, košulja, majica, obuće i kaiševa, sa oznakama poznatih robnih marki”, ističu u Upravi carina.

Zaplijenjeni parfemi

Slučaj su u dalju nadležnost preuzeli policija i tužilaštvo, a do okončanja krivičnog postupka pokrenutog protiv vozača, sporna roba će biti zadržana.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.