BiH

Član Predsjedništva BiH

Džaferović putuje u Brisel, brojni susreti s evropskim dužnosnicima

10/11/2021
Foto: Anadolija

Protokolom posjete predviđen je susret s predsjedavajućim neformalne Grupe prijatelja BiH u Evropskom parlamentu Klemenom Grošeljom iz Slovenije te izvjestiocem iz sjene za BiH uime Zelenih za izvještaj za 2019. - 2020. godine Tineke Strik iz Holandije

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović boravit će danas i sutra, 10. i 11. novembra u posjeti Briselu gdje će se susresti s brojnim dužnosnicima Evropske unije, potvrđeno je Feni u Kabinetu člana Predsjedništva BiH.

Protokolom posjete predviđen je susret s predsjedavajućim neformalne Grupe prijatelja BiH u Evropskom parlamentu Klemenom Grošeljom iz Slovenije te izvjestiocem iz sjene za BiH uime Zelenih za izvještaj za 2019. – 2020. godine Tineke Strik iz Holandije.

U četvrtak, 11. novembra, Džaferović će imati susrete s Dietmarom Kosterom iz Njemačke, izvjestiocem iz sjene za BiH uime Socijaldemokratske stranka za izvještaj za 2019.-2020. godine te Romeom Franzom iz Njemačke predsjedavajućim Delegacije Evropskog parlamenta za odnose s BiH.

Tokom posjete Briselu predviđen je sastanak s generalnim sekretarom Evropske službe za vanjske poslove (EEAS) Stefanom Sanninom, inače rukovodiocem službe u kojoj je direktorica za Zapadnu Evropu, zapadni Balkan, Tursku i Ujedinjeno Kraljevstvo Angelina Eicchorst angažirana u procesu izmjena izbornog zakonodavstva u BiH.

Džaferović će se tokom posjete Briselu sastati i s Nathalie Loiseau, predsjedavajućom Podkomiteta AFET-a za sigurnosti i odbranu (SEDE) i potpredsjednicom Delegacije za odnose s Parlamentarnom skupštinom NATO-a koja je i bivša ministrica za evropske poslove Francuske.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.