Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Sportisti za život"

Džeko, Teletović i Pomozi.ba pomažu oboljelim bh. građanima

Torino-Roma-Dzeko

Sportisti će sa ovim fondom značajno doprinijeti da zajedničkim snagama spasimo i poboljšamo mnoge živote – istakao je osnivač Udruženja Pomozi.ba Elvir Karalić

Humanitarna organizacija Pomozi.ba i uspješni bh. sportisti i filantropi Edin Džeko i Mirza Teletović udružili su snage u još jednoj humanoj misiji kako bi pomogli mnogobrojnim oboljelim građanima.

Pokrenuli su trajnu akciju prikupljanja novca za liječenja, lijekove i medicinska pomagala teško oboljelih i socijalno ugroženih osoba pod nazivom “Sportisti za život“.
Udruženje Pomozi.ba u tu svrhu otvorilo je poseban račun “fond sportista“ na koji će pored Teletovića i Džeke i svi drugi sportisti koji to žele moći uplatiti donacije za pomoć oboljelima.

-Svakim danom primamo sve veći broj zahtjeva za pomoć osoba koje same ne mogu priuštiti liječenje koje im je potrebno. Uz pomoć raznih donatora i ljudi velikog srca do sada smo uspijevali odgovoriti na većinu tih apela, ali će sportisti sa ovim fondom značajno doprinijeti da zajedničkim snagama spasimo i poboljšamo mnoge živote – istakao je osnivač Udruženja Pomozi.ba Elvir Karalić.

Dodao je da je otvorenim računom koji će biti korišten samo u ove svrhe također cilj olakšati svim sportistima, koji su i do sada pomagali na različite načine, da upute svoje donacije onim osobama kojima je to najpotrebnije.

-Udruženje Pomozi.ba će zapravo biti spona između sportista željnih da učine dobro djelo i onih kojima život i izlječenje ovise o tuđoj pomoći. Donirani novac ćemo direktno prosljeđivati na račune klinika, apoteka i drugih zdravstvenih ustanova. Od srca zahvaljujemo Edinu Džeki i Mirzi Teletoviću. Oni su do sada svojim djelima bezbroj puta pokazali koliki su humanisti, a prvi su se odazvali i sa velikim zadovoljstvom prihvatili i ovu ideju – kazao je Karalić, izrazivši nadu da će se ovoj priči ubrzo pridružiti i mnoga druga poznata imena iz svijeta sporta.