Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

velika aleja

Dženan Memić danas bi slavio 27. rođendan: “I danas je kod kuće njegova omiljena torta”

velika-aleja(1)

Sestra Arijana Memića kazala je da je i nakon Dženanove smrti svaki 11. august poseban

U Velikoj aleji na Ilidži večeras je emotivnim obraćanjima članova porodice, uz prisustvo prijatelja i građana obilježen 11. august rođendan ubijenog mladića Dženana Memića. Kod spomen-obilježja “Ranjeni kamen” gdje je Dženan mučki napadnut u noći 8. februara 2016. godine danas su čule poruke ljubavi i bola. Ni nakon pet i po godina smrt Dženana Memića nije rasvijetljena. On bi danas napunio 27 godina.

Efendija džamije u Kovačima Asad Fočo obratio se skupu navodeći da mu je jedan od najtežih trenutaka bio kada je Murizu Memiću poslao izgled kako će nišan izgledati.

“Ova borba je jedinstvena i neka bude sa nijetom na protestima – da dođete i date podršku kako bi ova porodica mogla tugovati u miru. Čuvajte svoju porodicu”, poručio je Fočo.

Jedna od Dženanovih rodica govorila je o Dženanu i njegovim običajima da okuplja porodicu, da pronađe lijepu riječ i vremena za sve.

Jedinstvena poruka je da će dok su živi boriti se za istinu o njegovoj smrti.

Sestra Arijana Memića kazala je da je i nakon Dženanove smrti svaki 11. august poseban.

“Htjeli smo da ovo bude Dženanov dan… Svaki 11. august za nas je bio poseban. Mi smo velika porodica i uvijek smo se okupljali. Dženan bi svaki rođendan proveo s porodicom, a navečer s društvom. Posljednjeg rođendana nije htio nigdje da ide, proveli smo ga kući, bio je ispunjen njegovim smijehom. Svaki 11. august je težak za nas. Kada se desilo njegovo ubistvo, odlučila sam da ćemo svaki rođendan obilježiti kao da je tu. I danas je kod kuće njegova omiljena torta. Dženan bi se ušunja u kuhinju, uzeo prvi komad i nasmijao kada gosti dođu”; rekla je Arijana kroz suze.

U zrak su pušteni baloni broj 27 koliko bi danas imao godina.