Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

tragedija

Dženaza tragično nastradaloj pedagogici danas, njenim koleginicama sutra

merima2 (1)

Zbog tragičnog stradanja četiri radnice škole, Vlada FBiH je sutrašnji dan, 16. april, utorak, proglasila Danom žalosti u FBiH

U Bosanskoj Krupi, na Mezarju Lipik, danas će biti klanjana dženaza-namaz Merimi Balkić (32), koja je tragično nastradala u saobraćajnoj nesreći na istočnom ulazu u Sarajevo.

Dženaza-namaz će se klanjati u 13.30 sati ispred Gradske džamije u Bosanskoj Krupi, nakon čega će Balkić biti pokopana na Mezarju Lipik.

Balkić, koja je bila pedagogica, zajedno je sa svoje tri kolegice iz Osnovne škole Kovačići poginula kod Darive, u blizini glavnog grada Bosne i Hercegovine, kada su u automobilu, iz još neutvrđenih okolnosti, sletjele s kolovoza i završile u provaliji dubokoj 200 metara.

Potraga za njima trajala je pet sati, kada su tijela s automobilom pronađena u koritu rijeke Miljacke.

Zbog tragičnog stradanja četiri uposlenice Osnovne škole Kovačići, Vlada Federacije BiH je sutrašnji dan, 16. april, utorak, proglasila Danom žalosti u Federaciji Bosne Hercegovine.

Lejla Sadiković, koja je poginula u 48. godini, bit će sahranjena u utorak, 16. aprila, na Gradskom mezarju Vlakovo u 14 sati.

Istog dana, na istom mjestu, dakle na Mezarju u Vlakovu u 14 sati, obavit će se i dženaza-namaz za tragično nastradalu Alminu Ćorović, koja je poginula u 70. godini života, kao i Minu Kadrić (58).