BiH

Vlada FBiH

Džindić: Rok BH Gasu do 13 sati da uplati novac Energoinvestu

06/05/2021

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine danas je razmatrala situaciju i pregledala sve prepiske ovih preduzeća sa Gazpromom

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić uputio je “posljednju opomenu direktorima BH-Gasa i Energoinvesta da prekinu agoniju u informisanju javnosti o prekidu snabdijevanja plinom”.

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine danas je razmatrala situaciju i pregledala sve prepiske ovih preduzeća sa Gazpromom. Donijeli su sljedeće zaključke:

1. Vlada FBiH nalaže BH-Gasu da do 13 sati danas izvrši upaltu po fakturi Energoinvesta za isporučeni gas i PDV, a da privredno društvo izvrši isplatu Gazpromu.

2. Radi zaštite interesa građana i prvirede u slučaju neizvršavanja obaveza iz tačke 1. Vlada će poduzeti adekvatne mjere iz svoje nadležnosti i riješiti ovaj problem.

“Ovo je posljednja opomena za oba direktora da se prekine agonija informisanja javnosti o prekidu snabdijevanja plinom. Novac postoji, na računu je BH-Gasa i treba da se prebaci na račun Energoinvesta. Tu se priča završava”, poručio je Džindić.

Podsjetimo, Energoinvest se oglasio sinoć kazavši kako će građani BiH 7. maja ostati bez gasa zbog neisplaćene fakture. BH-Gas je to jutros demantovao.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.