Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

CIKBiH

Edukacija o načinu elektronskog prijavljivanja birača van BiH

cik bih tabla

Elektronski način prijavljivanja birača za glasanje van BiH će biti u primjeni od dana raspisivanja Općih izbora 2022. godine

U organizaciji Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine (CIKBiH) u četvrtak, 28. aprila s početkom u 12 sati, putem ZOOM platforme, bit će upriličena edukacija svih zainteresiranih o načinu elektronskog prijavljivanja birača van BiH putem portala “e-Izbori“.

Link za ovaj web portal će se nalaziti na web stranici Centralne izborne komisije BiH www.izbori.ba, saopćeno je iz te komisije.

U vezi s tim, CIKBiH poziva udruženja građana BiH u inostranstvu, osoblje diplomatsko-konzularnih predstavništava BiH u inostranstvu, političke stranke i pojedince, medije i sve druge zainteresirane učesnike izbornog procesa, koji žele da se upoznaju s načinom podnošenja prijave za glasanje birača izvan BiH putem portala “e-Izbori“ da se prijave za edukaciju.

Elektronski način prijavljivanja birača za glasanje van BiH će biti u primjeni od dana raspisivanja Općih izbora 2022. godine.

Web aplikacija “e-Izbori“ je razvijena uz podršku Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini, navodi se u saopćenju.