Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

face to face

Efendić i Konaković oči u oči

efendic konakovic

Zanimljivo je da je Efendić, iako mlađi i puno neiskusniji kada su TV nastupi u pitanju, bio puno smireniji od Konakovića

Proteklih dana najavljivani “Face to Face” obračun Semira Efendića i Elmedina Konakovića desio se večeras u programu Face TV-a.

Domaćin TV duela Senad Hadžifejzović nije se morao puno uključivati u razgovora.

Od samog početka Efendić i Konaković, inače nosioci liste SDA i novoosnovane stranke Narod i Pravda na proteklim izborima, su imali šta reći jedan drugom.

Zanimljivo je da je Efendić, iako mlađi i puno neiskusniji kada su TV nastupi u pitanju, bio puno smireniji od od svog dojučerašnjeg stranačkog kolege Konakovića.

Na kraju, voditelj Hadžifejzović je pročitao i rezultate televotinga, a oni su bili slični kao i na oktobarskim izborima. “Konaković je u pravu” 282 glasa, “Efendić je u pravu” 404 glasa… Konaković je to kratko prokomentirao da je “očekivao više glasača”.

“Kada je u pitanju kolega Konaković, puno je priče, malo rezultata. Ja sam želio da mi u Kantonu Sarajevo pređemo sa priče, sa drame na neke rezultate. Ako naprave tu većinu, još pogotovo ako on bude taj koji će tamo nešto voditi (osmjeh), imaćemo ovo što smo gledali zadnjih sedam, osam godina u Kantonu Sarajevo”, poručio je Efendić na kraju.

Na to je Koanković odgovorio:

“Spremi doček u Novom Gradu dolazi ti nova vlada u obilazak, da radimo u interesu građana. Sve projekte koje prepoznamo da su Husini, stranački, ne možete ih dobiti”, kazao je Konaković pri tome prijeteći prstom.

Pogledajte šta su sve rekli jedan drugom, a bilo je i zanimljivih dokumenata koje su ponijeli sa sobom. Jedan je posebno zaparao uši onih koji su pogledali TV duel…