Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Efendić: Postoji opasnost da se napredak u Novom Gradu zaustavi

14479710_1200434900027702_1266452142048141430_n

Sinoć je u naselju Briješće održan sedmi predizborni skup OO SDA Novi Grad Sarajevo u prisustvu više od 500 članova i simpatizera stranke, te građana ovog naselja. Prisutnima su se obratili Kenan Hodžić predsjednik asocijacije mladih SDA Briješće u svojstvu domaćina osvrćući se na sve realizovane projekte u pomenutoj MZ-i, dr. Rusmir Baljić nosilac liste SDA za Općinsko vijeće, Sabahudin Delalić šef izbornog štaba OO SDA Novi Grad Sarajevo i Semir Efendić aktuelni načelnik i ujedno kandidat za naredne izbore.

Nosilac liste dr. Rusmir Baljić predstavio je građanima ovog dijela općine kandidate na listi za Vijeće, te je naglasio da je predstavljena lista spoj edukovanih, mladih ali i iskusnih ljudi.

“Prethodne 4 godine radilo se u punom kapacitetu sa Općinskim vijećem i načelnikom. Donošenjem strateških odluka stvarale su se pretpostavke za razvoj općine Novi Grad Sarajevo koji je postignut. Ne sumnjam da ćete izabrati ispravno kao što ste i prije 4 godine i da ćete pored načelnika podržati i listu za Vijeće”, poručio je Baljić.

„Posao koji smo radili u protekle 4 godine možda nekome izgleda jednostavno, međutim važno je istaći da postoji opasnost da se napredak i razvoj u Novom Gradu zaustavi ukoliko u Općinsko vijeće prođe puno različitih stranaka. Na našoj Općini pored liste kandidata SDA postoji još 19 političkih subjekata.

Bez Vijeća koje će svojim odlukama pratiti rad načelnika, Općina Novi Grad Sarajevo se ne može nastaviti razvijati kako je to bio slučaj u prethodne 4 godine”, zaključio je u svom obraćanju Semir Efendić aktuelni načelnik Općine Novi Grad Sarajevo, te kandidat za predstojeće izbore.