Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

predsjednik SBiH

Efendić reagovao na tvrdnju Komšića o izbacivanju SDA s vlasti

semir-efendic-anadolu

“Od mene niko ništa ne traži, pogotovo ne Amerikanci. Ali ako neko misli da ću ja i SBiH pomagati da SDA nastavi raditi ovako kako je radila do sad – neću”, napisao je Efendić

Semir Efendić, lider Stranke za Bosnu i Hercegovinu na Facebooku demantovao je izjavu Željka Komšića koji je rekao da je Efendiću i Nerminu Nikšiću, lideru SDP-a traženo da izbace SDA iz vlasti.

Efendić je napisao sljedeće:

“Od mene niko ništa ne traži, pogotovo ne Amerikanci. Ali ako neko misli da ću ja i SBiH pomagati da SDA nastavi raditi ovako kako je radila do sad – neću”, napisao je Efendić na društvenim mrežama.

Podsjećamo, Komšić je o ovim navodima govorio za FTV.

“Ja jesam razgovarao sa gospodinom Nikšićem, sa gospodinom Efendićem, ali nije to bilo ništa neki čvrsti razgovor ili da smo razgovarali o nekim uvjetima neke saradnje. Izuzev što smo gospodinu Efendiću rekli da on ima našu podršku za premijersku poziciju u Kantonu Sarajevo. Ako on to zaista želi mi ćemo stati iza njega, bez obzira bili mi vlast ili opozicija. I on bi kao premijer imao podršku četiri godine bez obzira bio DF opozicija ili vlast”, rekao je Komšić.