Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

„Misli o prirodi!“

Eko Hub Blagaj/Novi Val i Osnovna škola Gnojnice u akciji čišćenja i pošumljavanja blagajskog Starog grada

maxresdefault

Eko HUB Blagaj poziva sve zainteresovane građane lokalne zajednice Blagaj da podrže ovu akciju čišćenja, uz poštovanje svih epidemioloških mjera

Eko HUB Blagaj, kojim koordinira Omladinski klub Novi Val kao i JU Osnovna škola Gnojnice, organizuju akciju čišćenja i pošumljavanja sa lokalnom zajednicom Blagaj, 20.11.2021 (Subota) sa početkom u 10:00h.

Akcija čišćenja i pošumljavanja krenuti će sa skupljanjem učesnika ispod Starog grada u Blagaju.

JU Osnovna škola Gnojnice su dio projekta „Misli o prirodi!“ kao Eko škola gdje će za ovaj događaj posaditi 20 sadnica na području Starog grada Blagaj i učestvovati u akciji čišćenja sa Eko HUB-om Blagaj koji akciju planira na isti dan.

JU Osnovna škola Blagaj će se pridružiti ovim aktivnostima, a ona je također dio projekta „Misli o prirodi!“ kao Eko škola.

Eko HUB Blagaj poziva sve zainteresovane građane lokalne zajednice Blagaj da podrže ovu akciju čišćenja, uz poštovanje svih epidemioloških mjera.

U slučaju vremenskih nepogoda ili dodatnih epidemioloških mjera akcija čišćenja će biti odgođena, gdje će se u dogovoru sa predstavnicima lokalne zajednice Blagaj odrediti novi datum.

Svi učesnici će dobiti potrebnu opremu za ovu akciju, kao hranu i osvježenje.

Eko HUB Blagaj, kojim koordinira Omladinski klub Novi Val Blagaj, pokrenut je u sklopu projekta “Misli o prirodi!” koji implementira Centar za promociju civilnog društva, a finansijski podržava Švedska.