BiH

obavještenje korisnicima

Elektroprivreda BiH upozorava: Lažni uposlenici očitavaju brojila i naplaćuju račune

14/01/2021

Elektroprivreda BiH ograđuje se od ovakvih i sličnih pokušaja pojedinaca koji zloupotrebljavajući aktuelnu situaciju, prevarama nastoje doći do novca

Elektroprivreda BiH upozorila je građane na pojavu osoba koje se, s ciljem pribavljanja materijalne koristi, lažno predstavljaju kao uposlenici te kompanije.

Napominju da uposlenici Elektroprivrede BiH koji vrše očitanja brojila poslove obavljaju sa vidljivo istaknutom akreditacijom JP Elektroprivreda BiH, te da je uposlenicima angažovanim na tim poslovima ograničeno kretanje u objektima kupaca, odnosno dozvoljeno je kretanje samo do mjesta na kojem je brojilo pozicionirano.

Također, ističu da članovi njihovih elektromonterskih ekipa radove obavljaju u službenim uniformama kompanije sa vidljivo istaknutom akreditacijom i koriste službena vozila JP Elektroprivreda BiH sa jasno naznačenim nazivom kompanije. Radove obavljaju na osnovu službenog naloga za njihovo vršenje.

Elektroprivreda BiH se ogradila od postupaka pojedinaca koji lažnim predstavljanjem ulaze u objekte kupaca, vrše navodna očitanja i provjere brojila i čine krivična djela – otuđenje imovine.

– Elektroprivreda BiH poziva stanovništvo da se u slučaju suočavanja sa lažnim uposlenicima kompanije, odnosno osobama koje ne posjeduju zvaničnu akreditaciju, uniformu, vozilo i službeni nalog JP Elektroprivreda BiH, obrate policiji i obavijeste Elektroprivredu BiH – saopćeno je iz te kompanije.

Ovakve slučajeve kupci mogu prijaviti i telefonskim pozivom na besplatne info linije ili na kontakt adrese (mail adrese) JP Elektroprivreda BiH:

Srednjebosanski kanton

080 020 130
info.edze@epbih.ba

Bosansko-podrinjski kanton

080 020 131
Info.edsa@epbih.ba

Zeničko-dobojski kanton

080 020 132
info.edze@epbih.ba

Kanton Sarajevo

080 020 133
info.edsa@epbih.ba

Unsko-sanski kanton

080 020 134
info.edbi@epbih.ba

Tuzlanski kanton

080 020 135
info.edtz@epbih.ba

Hercegovačko-neretvanski kanton

080 020 136
info.edmo@epbih.ba

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.