Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Emir Hadžihafizbegović: Zadovoljan sam ishodom suđenja

emir-hadzihafizbegovic-nesreca-077efad82b3e13d9b3bf8664bc316165_view_article

Bh. glumac Emir Hadžihafizbegović danas je na Općinskom kaznenom sudu u Sisku priznao krivnju za saobraćajnu nesreću u kojoj je smrtno stradala Ankica Kuduz (63). Sud mu je izrekao kaznu od godine dana zatvora, uslovno na četiri godine.

Emir Hadžihafizbegović i njegova odvjetnica Jasna Špiranović izrazili su zadovoljstvo korektnim i brzim sudskim postupkom, a iskoristili su još jednu prigodu da porodici poginule izraze svoju sućut.

“Ponovo se zahvaljujem kćeri poginule, Lani Kuduz, koja je pokazala senzibiliziranost i razumijevanje za sve što se dogodilo. Dugo sam na neki način bio stigmatiziran, sve dok tu stigmu nisam u korektnom odnosu s Lanom skinuo. I ona je zaslužna za ovakav ishod postupka. Ja sam legalist i čekao sam da se stvari odvijaju pravnim putem”, rekao je Hadžihafizbegović nakon presude, prenosi Hina.

Osuđeni Hadžihafizbegović dužan je i platiti troškove sudskog postupka u ukupnom iznosu 8.247 kuna. Zbog sporazuma, koji se temelji na cjelovitom Hadžihafizbegovićevom priznanju krivnje, stranke u postupku odrekle su se prava na žalbu.

Podsjećamo, nesreća se dogodila na autocesti A3 kod mjesta Bročice 12. oktobra 2014. Uviđajem i vještačenjem ustanovljeno je da je poznati glumac prekoračio dopuštenu brzinu, odnosno nije je prilagodio uslovima u saobraćaju. Kilometrima ispred mjesta nesreće bila su upozorenja o opasnosti i usmjeravanju saobraćaja u jedan trak, a brzina je bila ograničena na 60 kilometara na sat.

Prekršajno je prijavljen i vozač automobila županjske registracije P. A. (46), koji je na preticajnom traku mijenjao kotač, a također je vozio prebrzo. Zbog prebrze vožnje podnesena je prijava protiv još jednog vozača osobnog vozila te protiv vozača nepoznatog vozila zbog oštećenja saobraćajne signalizacije i bijega s mjesta nesreće.