Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hrani se u narodnoj kuhinji, a živi luksuznim životom (FOTO)

Hrani se u narodnoj kuhinji, a živi luksuznim životom

Otkriven je identitet bračnog para koji već neko vrijeme po hranu u narodnu kuhinju u zagrebačkoj Peščenici dolazi skupocjenim automobilom, prenosi Dnevnik.hr.

Jedna od stanovnica kvarta u kojem se nalazi narodna kuhinja uočila je diskrepanciju između automobila u kojem bračni par dolazi, a koji prema procjenama vrijedi otprilike 100 do 150 hiljada kun, i njihovog opetovanog dolaska po hranu u ustanovu namijenjenu socijalno najugroženijim slučajevima.

Nakon dojave građanke koja je, prema svojim riječima, “ljuta zbog toga”, jer kako je rekla “oni to ne zaslužuju”, utvrđeno je da bračni par doista u narodnu kuhinju dolazi po hranu, no njihov razlog za korištenje tog servisa nije utvrđen.

Na novinarski upit o prirodi dolaska ispred narodne kuhinje muškarac na vozačevom mjestu prvo je rekao da nije pred ustanovom s namjerom da je koristi, no kada je njegova supruga stigla s vrećicama hrane, promijenio je priču. Gospodin je potom objasnio da mogu uzimati hranu iz narodne kuhinje jer ima socijalnu karticu, uvjet za korištenje te ustanove, no ubrzo nakon toga je rekao da nose hranu susjedu koji po nju ne može doći.

Temeljem dojave komšija, utvrđeno je pak da automobil u upotrebi za podizanje hrane u narodnoj kuhinji pripada osobi koja ima otvoren profil na društvenim mrežama. Na tom je profilu često objavljivala fotografije sa svojih boravaka u teretani, sugeriranog uživanja u skupim alkoholnim pićima i odmorištima s jacuzzijima.

Vlasnik profila također se pohvalio kupovinom automobila prijatelju te je najavio kupovinu novog.