BiH

Turski predsjednik

Erdogan će prisustvovati ispraćaju tabuta za Potočare

08/07/2019

S obzirom da će sutra u 12 sati kroz Sarajevo proći kamion s tabutima 33 srebreničke žrtve, Erdogan će zajedno sa suprugom Emine prisustvovati ispraćaju tabuta

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan danas dolazi u BiH u dvodnevnu posjetu u okviru samita Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi (SEECP) kojim predsjedava Bosna i Hercegovina.

Iz Ureda predsjednik Erdogana potvrđeno je da će biti razgovarano o koracima na razvoju saradnje na Balkanu, prvenstveno ekonomiji, trgovini, transportu, infrastrukturi i investicijama. Drugi dan Samita održava se 9. jula na Jahorini.

Erdogan će se danas u 16 sati sastati sa članovima Predsjedništva BiH. Očekuje se i da će se Erdogan sastati s delegacijom turskog bataljona koji djeluje u sastavu EUFOR-a u BiH.

Erdogan će se sastati i sa predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem i zajedno obići mezar prvog predsjednika Predsjedništva RBiH Alije Izetbegovića.

S obzirom da će sutra u 12 sati kroz Sarajevo proći kamion s tabutima 33 srebreničke žrtve, Erdogan će zajedno sa suprugom Emine prisustvovati ispraćaju tabuta. Žrtve genocida bit će ukopane 11. jula na mezarju Potočari u Srebrenici.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.