Iz Ureda za borbu protiv korupcije

Eric Larson posjetio Direkciju za koordinaciju policijskih tijela BiH

vilic_larson

Učesnici sastanka su razgovarali o modalitetima buduće saradnje, a koja bi se odvijala u okvirima zakonskih nadležnosti Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH i Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo

Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsad Vilić primio je danas u nastupnoj posjeti novoimenovanog savjetnika za borbu protiv korupcije u Uredu za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo, Erica Larsona.

Direktor Vilić je zaželio dobrodošlicu gospodinu Larsonu i uspješan rad u Bosni i Hercegovini. Nadalje je upoznao gosta sa nadležnostima i organizacijskom strukturom Direkcije, kao i ulogom koju ona ostvaruje u sigurnosnom sektoru Bosne i Hercegovine. Prezentirane su aktivnosti koje je Direkcija poduzela i koje su još uvijek u toku, u cilju izgradnje svojih kapaciteta.

Učesnici sastanka su također razgovarali o modalitetima buduće saradnje, a koja bi se odvijala u okvirima zakonskih nadležnosti Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH i Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo.