BiH

poruka građanima

Escobar: Spremni smo učiniti sve što je potrebno da osiguramo uspjeh BiH

10/11/2021
Foto: Twitrer/Screenshot

U poruci je istakao da dok završava prvi dio njegove posjete Bosni i Hercegovini, ”želim građanima zahvaliti na toploj dobrodošlici”

Zamjenik pomoćnika državnog sekretara i specijalni izaslanik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) za Zapadni Balkan Gabriel Escobar izjavio je kako je njegova zemlja spremna učiniti sve što je potrebno da osiguramo uspjeh Bosne i Hercegovine.

Na zvaničnom Twitter profilu Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu objavljena je Escobarova video poruka u povodu završetka njegove posjete Bosni i Hercegovini.

U poruci je istakao da dok završava prvi dio njegove posjete Bosni i Hercegovini, ”želim građanima zahvaliti na toploj dobrodošlici”.

“Želim reći da poslije 20 godina uočavam da je u zemlji postignut izuzetan napredak, te da je Dejtonski mirovni sporazum još uvijek veoma važan dio naše vanjske politike”, poručio je Escobar, te nastavio:

“Nudimo naše partnerstvo, naše garancije sigurnosti, pomoć za razvoj i naše obećanje da pomognemo da ova zemlja bude ekonomski održiva. Spremni smo raditi kroz dijalog, ali ako bude neophodno, spremni smo učiniti sve što je potrebno da osiguramo uspjeh ove zemlje.”

Escobar je istakao kako se nada da će tokom sljedećeg dijela svoje posjete u ovu regiju donijeti više napretka.

“Nadam se da ću građane ove zemlje ponovo uskoro posjetiti, te da ću to činiti veoma često”, zaključio je Escobar.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.