Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

jasna poruka

Američka ambasada o sastanku u Banjoj Luci: “Ne slijediti politiku izolacije”

escobar-rs

“Lideri sa vizijom za prosperitetniju budućnost moraju podržavati integraciju funkcionalnije Bosne i Hercegovine u regionu, a ne slijediti politiku izolacije ponovnim stvaranjem entitetskih propisa”, zaključak je američkog izaslanika nakon današnjeg boravka u Banjoj Luci

Specijalni izaslanik predsjednika SAD za Zapadni Balkan Gabriel Escobar sastao se danas sa liderima opozicije RS-a u Banjoj Luci.

“Escobar se susreo sa političkim liderima više stranaka u Banjoj Luci kako bi pronašli način da vrate funkcionalnost i odgovornu politiku, te poboljšaju živote svih građana Bosne i Hercegovine”, poručeno je iz Američke ambasade.

Escobar se sastao i sa liderima vijeća mladih osam stranaka iz RS te vodio diskusiju o potencijalima i napretku Zapadnog Balkana.

“Lideri sa vizijom za prosperitetniju budućnost moraju podržavati integraciju funkcionalnije Bosne i Hercegovine u regionu, a ne slijediti politiku izolacije ponovnim stvaranjem entitetskih propisa”, zaključak je američkog izaslanika nakon današnjeg boravka u Banjoj Luci.

Sastancima je prisustvovao i ambasador SAD-a u Bosni i Hercegovini Eric Nelson.