Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

lažna vijest

EUFOR o “vijesti” o hapšenju Dodika: Besmislica i neutemeljena priča

Sarajevo: U bazi Butmir ceremonijom označen zavšetak priprema EUFOR-a
11.03.2022., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - U bazi Butmir odrzana je ceremonija kojom je oznacen zavrsetak dvosedmicnih priprema. Komandant EUFOR-a Anton Wessely obratio se na ceremoniji. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

EUFOR ostaje posvećen pružanju podrške vlastima BiH u održavanju sigurnog i stabilnog okruženja za stanovništvo zemlje”, stoji u demantu EUFORA-a ove lažne vijesti

“Navodi nedavno objavljeni u novinama iz Srbije “Srpski Telegraf” o hapšenju člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika od strane EUFOR-a zbog korupcije su besmislica i u potpunosti neutemeljena priča.

EUFOR ostaje posvećen pružanju podrške vlastima BiH u održavanju sigurnog i stabilnog okruženja za stanovništvo zemlje”, stoji u demantu EUFORA-a ove lažne vijesti.

Inače, otkako je EUFOR aktivirao svoje rezervne snage, koje se sastoje od otprilike 500 dodatnih pripadnika, stanovnici BiH su primijetili pojačan broj patrola širom zemlje.

Na neka od često postavljanih pitanja EUFOR želi odgovoriti u nizu od sedam video zapisa, koji će biti objavljivani u narednim danima.

U prvom klipu glasnogovornik EUFOR-a će odgovoriti na pitanje: “Da li EUFOR vidi povećanu opasnost u BiH koja iziskuje pojačano patroliranje?”