Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

predsjednik srbije

Vučić napao Đukanovića i Kurtija: Bolje biti vuk samotnjak nego muha zunzara

vucic yt

Prema Vučićevim riječima, oni su tako iskoristili priliku da legalnu, regularnu i transparentnu kupovinu kineskog sustava FK3, koji služi za protuzračnu obranu, kako bi Srbiju prikazali kao kineskog i ruskog saveznika

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić reagirao je danas na izjave predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića i kosovskog premijera Albina Kurtija te ima poručio da ostave Srbiju na miru i prestanu lagati i obmanjivati javnost.

“Ponosni smo na činjenicu da želimo sami čuvati zemlju, a ne NATO u naše ime. U tome se razlikujemo i toga se ne stidimo”, kazao je Vučić u povodu jučerašnje izjave premijera Kosova Albina Kurtija o naoružavanju Srbije koje, kako je kazao Kurti, ugrožava stabilnost i mir u regiji.

“Posljednjih šest mjeseci ubrzana je kampanja označavanja Srbije, koja dolazi iz pojedinih središta moći, ali naravno, i iz dijela regije koji svoj uspjeh uvijek vidi u neuspjehu i propasti Srbije. Ne od jučer, izrazitija uloga u ogoljenoj mržnji prema Srbiji dolazi od Albina Kurtija i Mila Ðukanovića”, kazao je Vučić.

“Da se našalim, bolje bi nam bilo da kupujemo ‘Autan’ sprejeve, jer je mnogo važnije da se zaštitimo od muha i komaraca nego od bilo kakvih ozbiljnih vazduhoplovnih snaga koje oni posjeduju”, rekao je Vučić.

Prema Vučićevim riječima, oni su tako iskoristili priliku da legalnu, regularnu i transparentnu kupovinu kineskog sustava FK3, koji služi za protuzračnu odbranu, kako bi Srbiju prikazali kao kineskog i ruskog saveznika.

Vučić je objasnio da taj sustav služi za uništavanje krstarećih raketa neprijateljskih zrakoplova koji bi narušili zračni prostor Srbije i upitao kako Beograd time ugrožava Prištinu i Podgoricu.

“Kada Kurti kaže da je Srbija u panici, jer se plaši da će ostati sama – Srbija je danas kao vojno neutralna zemlja sama u cijeloj široj regiji”, rekao je Vučić.

Vučić je kazao da se u cirkusu mogu vidjeti lavovi, slonovi i tigrovi, ali vukova samotnjaka nikada u cirkusu nema, prenosi Radiotelevizija Srbije.

“Mi na Balkanu imamo dovoljno tih veličanstvenih životinja i uvijek bih prije prihvatio ulogu vuka samotnjaka, a ne hijene, bestidnih i nemoralnih, ma koliko da ih ima, tri, pet, šest. Još gore od hijena kojima morate odati poštovanje na krvoločnosti, je biti muha, koja se vrti oko njih i čeka da im donesu plijen, a takvi su Kurti i Ðukanović”, kazao je Vučić.

Vučić im je poručio da imaju mnogo većih briga kao što su kriminal, korupcija i mnogo problema u ekonomiji, a Srbija će, kako je istaknuo čuvati mir i stabilnost.