Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

“EuroBlic”: Preko “Pavlović banke” FBI želi do Dodika?

dodik – nosac aviona1

Američki FBI aktivno se uključio u istragu o sumnjivim poslovima predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, piše “EuroBlic”.

Advokat Slobodana Pavlovića, vlasnika “Pavlović banke”, Miodrag Stojanović potvrdio je za “EuroBlic” da su agenti FBI u Čikagu uzeli izjavu od Pavlovićeve supruge Mire u vezi sa poslovanjem banke na čijem se čelu nalazi njen muž.

 – Agenti FBI izvršili su kontrolu poslovanja Pavlović banke – kratko je poručio Stojanović.

“EuroBlic” podsjeća da su u augustu prošle godine objavljene informacije da Amerikanci namjeravaju da se aktivno uključe u istrage o kriminalnim poslovima političara iz Republike Srpske i Federacije BiH.

– Amerikanci su preko svoje ambasade u Sarajevu još početkom 2016. ponudili pomoć vlastima u BiH u prikupljanju dokaza protiv američkog državljanina Slobodana Pavlovića u vezi s kreditiranjem vile koju je tadašnji premijer RS Milorad Dodik 2007. godine kupio na Dedinju.

Iako je zbog toga u Sarajevo tad doputovao i “specijalista” FBI za finansijske malverzacije, tadašnji glavni tužilac Tužilaštva BiH Goran Salihović odbio je ponuđenu saradnju. To je, između ostalog, bio jedan od glavnih razloga zbog kojih je ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić kasnije ušao u žestoki sukob sa Salihovićem i što je, na kraju, dovelo do Salihovićeve suspenzije sa pozicije glavnog tužioca BiH – ističu izvori “EuroBlica”..