BiH

5 posto manje otpada

Europska unija podržala mlade eko aktiviste iz Jablanice

10/12/2020

Prilika da se čuje glas mladih eko aktivista iz Jablanice došla je kroz učešće Osnovne škole "Suljo Čilić" u projektu "Zajednički napori za 5 posto manje otpada - 5 posto MANJE", kojeg finansira Europska unija

Učenici spomenute Osnovne škole snimili su video kojim žele poslati snažnu poruku o svijetu u kojem žele živjeti. Oni poručuju kako žele odrastati u društvu koje će voditi računa o prirodi i u kojem će svi shvatiti važnost recikliranja, čuvanja zelenila, ali i značaj smanjenja ukupne količine otpada.

Ovo je jedna je od pet osnovnih škola uključenih u projekat, čiji su učenici snimili video koji govori o njihovom pogledu na prirodu, ekologiju te izazovima upravljanja otpadom s kojima se suočava njihova sredina. Svaka od škola je snimila po jedan video koji će ući u konkurenciju za najbolji. Stručni žiri će nagraditi najuspješnije video uratke u BiH i Crnoj Gori, a mlade učesnike obradovati vrijednim nagradama.

Pomozite mladim eko pjesnicima iz Jablanice da se njihova poruka čuje! Podijelite video među svojim prijateljima. Pomozite da do kraja 2021. godine imamo 5 posto manje otpada i 5 posto više reciklaže.

Projekt “Zajednički napori za 5 posto manje otpada” ima za cilj razviti integrirani i ekološki prihvatljiv sustav upravljanja otpadom u 6 općina na području BiH i Crne Gore, te povećati količinu recikliranog otpada za 5 posto do kraja 2021. godine.

Kroz projekt se također radi i na podizanju svijesti građana i institucija o odvajanju i recikliranju otpada.

Europska unija financira projekt s 493.000 eura, a provode ga Udruženje za poduzetništvo i posao LiNK iz Mostara, u partnerstvu s općinom Jablanica (BiH), općinom Šavnik (CG) i Udruženjem Matica iz Pljevalja (CG), saopćeno je iz LiNK-a.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.