Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prognoza vremena

Kakvo nas vrijeme očekuje zadnji dan stare i prvi nove godine

sarajevo vrijeme prognoza kisa (2)

Prognoza za zadnji dan 2018. i prvi 2019. godine

U ponedjeljak, u Bosni se očekuje oblačno vrijeme većinom sa snijegom ili susnježicom. Na sjeveru Bosne slaba kiša. Glavnina padavina prije podne. U drugoj polovini dana postepeno slabljenje i prestanak padavina. U Hercegovini prije podne razvedravanje.

Temperatura zraka u Bosni većinom između minus dva i dva, na sjeveru do četiri stepena. U Hercegovini jutarnja temperatura zraka između minus tri i dva, a najviša dnevna uglavnom između pet i devet stepeni. Na sjeveru i istoku Hercegovine najviša dnevna temperatura zraka do dva stepena Celzijusa.

Prognozirana akumulirana visina sniježnog pokrivača za nedjelju i ponedjeljak je 10 do 15 centimetara, u planinskim područjima do 25 centimetara novog snijega. Bez snijega na krajnjem sjeveru i jugu zemlje.

U utorak u Bosni će preovladavati pretežno oblačno vrijeme, a u poslijepodnevnim satima smanjenje oblačnosti. U Hercegovini vedro.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus pet i nula, na jugu zemlje do tri stepena Celzijusa. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između minus jedan i tri, na jugu zemlje od pet do osam stepeni.

Novo naoblačenje sa sjevera, u Bosni većinom sa snijegom ili susnježicom, a na sjeveru Bosne sa kišom očekuje se u BiH u srijedu.

U Bosni većinom sa snijegom ili susnježicom, na sjeveru Bosne sa kišom. Slab snijeg ili susnježica se prognoziraju i na sjeveru i istoku Hercegovine.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus pet i nula, na jugu zemlje do tri stepena Celzijusa. Najviša dnevna temperatura zraka između minus jedan i tri, na jugu zemlje od pet do devet stepeni Celzijusa.

U 2019. “bijelo” nam se piše: Stiže nam ledeni val i “prava zima”