promjenjivo vrijeme

Evo kakvo nas vrijeme očekuje za dane vikenda

Građani i turisti uživaju u sunčanom danu u Sarajevu
13.04.2022., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Gradjani i turisti uzivaju u suncanom danu u centru grada. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

U subotu djelomično vedro. Rijetko uz slab lokalni pljusak. Vjetar slab do umjerene jačine većinom jugozapadnog smjera

U Bosni i Hercegovini danas će biti pretežno oblačno vrijeme s kišom i pljuskovima. Jače padavine su na području Hercegovine, objavio je Federalni hidrometeorološki zavod.

Vjetar umjeren i jak južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između pet i deset stepeni Celzijusa na jugu zemlje do 15. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19 stepeni Celzijusa, na sjeveroistoku Bosne do 23.

U subotu djelomično vedro. Rijetko uz slab lokalni pljusak. Vjetar slab do umjerene jačine većinom jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između pet i deset stepeni, na jugu zemlje do 12. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 21 stepen.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. Pljuskovi se očekuju u drugoj polovini dana. Vjetar umjerene jačine južnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između šest i 11 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22.