BiH

vrijedna pomoć

Evropska unija donirala ultrazvučne aparate bolnicama u Zenici i Tešnju

10/07/2020

Zeničko-dobojski kanton je u sporazum unio 920.000 KM, a zauzvrat je dobio opremu vrijednu 1,75 miliona KM, od čega je razlika donacija Evropske unije

Kantonalnoj bolnici Zenica i Općoj bolnici Tešanj isporučen je po jedan ultrazvučni aparat “Logiq V2” čiju je nabavku finansirala Evropska unija (EU) kao dio programa pomoći Bosni i Hercegovini u borbi protiv koronavirusa, saopćila je pres-služba Zeničko-dobojskog kantona.

Nabavka opreme je izvršena preko Razvojnog programa Ujedinjenih naroda (UNDP) kao implementacijskog partnera EU s kojim je Vlada Zeničko-dobojskog kantona ranije potpisala sporazum o nabavci zaštitne i medicinske opreme za potrebe zdravstvenog sektora.

Zeničko-dobojski kanton je u sporazum unio 920.000 KM, a zauzvrat je dobio opremu vrijednu 1,75 miliona KM, od čega je razlika donacija Evropske unije.

Kantonalnoj bolnici Zenica ranije su isporučeni CT aparat, anesteziološki aparat, digitalni mobilni rendgen i dva respiratora, a Općoj bolnici Tešanj jedan mobilni RTG za liječenje oboljelih od koronavirusa.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.