BiH

Federalni premijer

Fadil Novalić čestitao 1. maj i dao novo obećanje građanima

29/04/2019

Siguran sam da će ta budućnost, uz ostalo, donijeti više novih radnih mjesta, bolji standard i socijalnu sigurnost radnicima i članovima njihovih porodica - kazao je Novalić

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić čestitao 1. maj – Međunarodni praznika rada poželjevši da taj praznik bude povod da se u budućnost gleda s više nade i optimizma.

– Siguran sam da će ta budućnost, uz ostalo, donijeti više novih radnih mjesta, bolji standard i socijalnu sigurnost radnicima i članovima njihovih porodica – kazao je Novalić.

Kako je podvukao u čestitki koju prenosi Ured Vlade Federacije BiH za odnose s javnošću, nastavlja se investicioni ciklus u Federaciji BiH kroz velike infrastrukturne projekte koji angažiraju domaću građevinsku operativu i time osiguravaju otvaranje novih radnih mjesta.

Pojasnio je da se tu prije svega radi o energetskim projektima, kao što je početak gradnje Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, te nastavku izgradnje autoceste na Koridoru 5-C i magistralnih cesta kao preduvjeta za opći privredni razvoj.

– Vlada Federacije BiH, također, kroz brojne programe izdvaja milione KM iz budžeta kako bi, uz sredstva Federalnog zavoda za zapošljavanje, stimulirala poslodavce da otvaraju nova radna mjesta i omogućili što većem broju građana da žive od svog rada – poručio je Novalić u prvomajskoj čestitki.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.