Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kandidat na izborima

Fadil Novalić pozvao građane: Glasajte za mene, neću vas iznevjeriti

fadil

Podsjetimo, pred Sudom BiH federalnom premijeru se sudi u predmetu “Fadil Novalić i drugi” zbog nabavke 100 kineskih respiratora kupljenih u aprilu 2020. godine za 10,5 miliona KM iz budžeta

Premijer Vlade FBiH i jedan od optuženih u aferi “Respiratori” Fadil Novalić putem društvenih mreža pozvao je građane da glasaju za njega.

Naime, on se kandidovao za Parlament FBiH. Navodi da mu je ovo prva kandidatura na izborima, ali da mu je potrebna pomoć građana.

“Dragi građani, ovo su prvi izbori na kojima sam kandidat.

Ukoliko mi date vaše povjerenje, neću vas iznevjeriti, i nastavit ću da se zalažem za zdrave vrijednosti i ekonomski napredak.

Naša domovina se nalazi u izazovnom vremenu. Pred nama su važne odluke i pogrešni potezi bi nas mogli koštati slobode i države. Zbog toga je važno da svi daju svoj doprinos u obezbjeđivanju sposobnog i beskompromisnog vodstva za vrijeme koje dolazi.

Vaša uloga je tu ključna. Pozivam vas da drugog oktobra date svoj glas onima koji su dosadašnje pritiske uspješno izdržali, a koji će i ubuduće kao jedini kriterij imati dobrobit Bosne i Hercegovine i njenih građana.

Hvala vam i živi bili”, napisao je Novalić.

Podsjetimo, pred Sudom BiH federalnom premijeru se sudi u predmetu “Fadil Novalić i drugi” zbog nabavke 100 kineskih respiratora kupljenih u aprilu 2020. godine za 10,5 miliona KM iz budžeta.

Za zloupotrebu položaja prilikom nabavke respiratora osim Novaliću, sudi se još suspendovanom direktoru FUCZ-a Fahrudinu Solaku, direktoru firme “F.H. Srebrena malina” Fikretu Hodžiću, kao i samoj firmi, te federalnoj ministrici finansija Jelki Milićević, kojoj je na teret stavljen nesavjestan rad u službi.