Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Fakultet za kriminalistiku dobio 10.000 KM za nabavku računara

BiH

fakultet za kriminalistiku donacija opcina centar

U Općini Centar Sarajevo danas potpisan je Protokol o realizaciji finansijskih sredstava u iznosu od 10.000 KM koje je Općina u svom budžetu za 2015. godinu izdvojila Fakultetu za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije u Sarajevu.

Protokol su potpisali načelnik Općine Centar Dževad Bećirević i dekan Fakulteta Nedžad Korajlić.

Donirana sredstva će biti iskorištena za nabavku neophodne informatičke opreme. Uz riječi zahvalnosti Općini Centar i Bećireviću, Korajlić je kazao kako ovo nije prvi put da Općina Centar pomaže rad Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije te da će današnju donaciju upotrijebiti za tehničko opremanje, prvenstveno za nabavku računara koje će koristiti studenti i novoprimljeni asistenti.

– U skladu s dobrom saradnjom ove dvije institucije, Fakultet će biti na raspolaganju Općini Centar za edukaciju uposlenika javnih službi zaštite i spašavanja i oblasti kriminaliteta, kao i za analiziranje stanja opće sigurnosti na području Općine. Naša društvena funkcija nije samo edukacija, već da i kroz druge oblike aktivnosti dajemo doprinos poboljšavanju uslova života građana – kazao je Korajlić, saopćeno je iz Općine Centar Sarajevo.