BiH

Fazlić: Biskup Komarica promovira Bihać kao mjesto suživota i tolerancije

01/12/2016

Počasni građanin grada Bihaća, banjalučki biskup Franjo Komarica posjetio je danas Gradsku upravu Bihaća te u razgovoru sa gradonačelnikom Šuhretom Fazlićem i predsjedavajućim Gradskog vijeća Davorom Župom potvrdio da će se dosadašnja odlična saradnja grada Bihaća i Katoličke crkve u Bosni i Hercegovini nastaviti i u narednom periodu na dobrobit svih građana.

– Svaki put kada dođem u grad Bihać osjećam se kao kod kuće i uvijek me oduševe dobri ljudi ovog grada koji uistinu cijene njegovu multikulturalnost i čine sve da međureligiski dijalog i uvažavenje očuvaju i još više osnaže – kazao je biskup Komarica.

Za Katolički školski centar u Bihaću rekao je da je “uspješna priča iz Bihaća”, dodavši da će kao počasni građanin Bihaća učiniti sve da promovira grad Bihać i njegove potencijale.

Gradonačelnik Bihaća poručio je da će kao prvi čovjek grada Bihaća nastaviti graditi multikulturalni i multietnički imidž ovog grada, istaknuvši da mu u toj misiji itekako može pomoći biskup Komarica i njegova pastoralna misija.

– Sretan sam da imamo prijatelja koji kroz svoj vjerski i društveni rad promovira grad Bihać kao mjesto suživota, tolerancije i međusobnog uvažavanja – dodao je Fazlić.

Zadovoljstvo današnjom posjetom biskupa Komarice izrazio je i Župa, kazavši da je banjalučki biskup svojim radom postao kohezivni faktor u BiH, saopćeno je iz Kabineta gradonačelnika Bihaća.

Komentari