FBiH bogatija za još 60 policajaca (VIDEO)

BiH

policajci (4)

Federacija Bosne i Hercegovine danas je bogatija za još 60 policajaca koji su diplomirali na Policijskoj akademiji Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova (FMUP). Promocija 29. generacije polaznika upriličena je danas u Sarajevu.

Direktor Policijske akademije Nusret Beširević kazao je da su mladi policajci postigli dobar uspjeh s prosječnom ocjenom 7,17 te da je u te rezultate “utkan” predan rad nastavnika, instruktora, komandira i drugih uposlenika Policijske akademije, kojima je zahvalio na uloženom trudu i predanom radu.

– Biti policajac danas je možda i najteža dužnost. Od vas se očekuje da svoju dužnost obavljate u skladu sa zakonom i pravilima službe, da časno radite svoj posao koji vam je zajednica povjerila – kazao je Beširević u obraćanju na promociji.

Mladim policajcima čestitao je i policijski komesar Tuzlanskog kantona Fadil Šljivić.

Uime polaznika, Mirza Bukvar je obećao da će časno obavljati svoj posao i spremni su pružiti zaštitu građanima FBiH, jer su prošli zahtjevnu obuku koja je bila sistemski prilagođena izazovima današnjice.

U 2016. godini na Policijskoj akademiji Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova različite vidove obuke završilo je 3.390 polaznika.

Podršku i saradnju Policijskoj akademiji u kontinuitetu pružili su Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova, međunarodna zajednica, ambasade u BiH, SAD-a, Turske, ICITAP, IPA program EU, OSCE i OHR.