Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Blokirani računi

Federalna policija izvršila pretres prostorija GRAS-a

gras100 (1)

“Trenutno radimo na rješavanju ovoga pitanja, računi su blokirani zbog potraživanja radnika po presudama”, rekao je Ahmetspahić

Pripadnici Federalne uprave policije (FUP) pretresli su prostorije preduzeća “Gradski saobraćaj Sarajevo” (GRAS) zbog sumnje u koruptivne radnje u ovom preduzeću.

Pretres je izvršen jučer po nalogu Suda i Tužilaštva Kantona Sarajevo, uz pregled i izuzimanje dokumentacije.

Pored toga, Poreska uprva FBiH blokirala je sve račune Kantonalnog Javnog Komunalnog Preduzeća “Gradski saobraćaj” d.o.o. Sarajevo- GRAS, potvrdio je za BHRT direktor Almir Ahmetspahić.

“Trenutno radimo na rješavanju ovoga pitanja, računi su blokirani zbog potraživanja radnika po presudama”, rekao je Ahmetspahić.

Predsjednik Sindikata GRAS-a Amir Muminović rekao je za Avaz da su računi blokirani već 20 dana i da se aktivno radi na rješavanju problema.

“Na dobrom smo putu. Uključeni su Uprava preduzeća, Nadzorni odbor, Sindikat, Vlada KS. Nije bitno koliko radnika tuži firmu. Nisu samo problem tužbe. GRAS je dužan 130 miliona KM državi. Nije GRAS preko noći postao dužan, 15 godina se ne plaćaju obaveze. Mi smo ranije nekoliko puta štrajkovali i upozoravali na ovo što se danas desilo”, kazao je Muminović.