Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Otvoreno prvenstvo Francuske

Naomi Osaka zbog povrede propušta Roland Garros

osaka us open

Osim ovoga, Roland Garros je pretrpio još jedan udarac, jer su organizatori turnira najavili dodatno smanjenje broja gledalaca na tribinama

Japanska teniserka Naomi Osaka, pobjednica ovogodišnjeg US Opena, povukla se s Roland Garrosa zbog povrede lijeve zadnje lože, prenosi Anadolu Agency (AA).

Osaka se pridružila braniteljici naslova Ash Barty, koja je ranije zbog pandemije koronavirusa odustala od nastupa na Otvorenom prvenstvu Francuske, koje počinje 27. septembra u Parizu.

Osim ovoga, Roland Garros je pretrpio još jedan udarac, jer su organizatori turnira najavili dodatno smanjenje broja gledalaca na tribinama zbog pogoršane epidemiološke situacije u Francuskoj. Novo ograničenje, koje je odredila pariska policijska uprava, iznosi 5.000 gledalaca dnevno, objavili su organizatori u četvrtak uvečer. Ranije je bilo planirano da mečevima može prisustvovati 11.500 gledalaca, podijeljenih na tri stadiona na Roland Garrosu.

“Važno je za sportski, društveni i ekonomski život zemlje da se može održati veliki događaj poput Roland Garrosa uz poštivanje zdravstvenih preporuka”, istakli su organizatori turnira.

Osaka, koja je treća teniserka svijeta, povrijedila je zadnju ložu prošlog mjeseca na Western & Southern Openu, igranom također u New Yorku, i zbog toga se povukla iz finala tog turnira, kako bi mogla igrati na US Openu, koji je uspjela osvojiti.

“Nažalost, ove godine neću moći igrati na Roland Garrosu. Moja loža me još uvijek boli, tako da neću imati vremena da se pripremim za šljaku. Ovaj put su mi dva turnira bila previše blizu”, objavila je Osaka na Twitteru.

Osaka ne bi bila favorit na zemljanoj podlozi. U dosadašnjoj karijeri 22-godišnja Japanka osvojila je tri Grand Slam turnira, sva tri na tvrdoj podlozi. Ima dvije titule sa US Opena i jednu sa Australian Opena.