prelaz granice

Federalni krizni štab korigovao još jednu naredbu

Vlada FBiH 1

Radi se o dijelu u petak donijete naredbe Štaba za sve osobe koje ulaze u Bosnu i Hercegovinu na graničnim prijelazima: Međunarodni aerodrom Sarajevo, Orašje, Velika Kladuša/Maljevac, Bosanski Šamac, Kamensko, Gorica, Bosansko Grahovo/Strmica, Doljani, Osoje, Čepikuće, Neum I, Neum II, Ivanica, Izačić i Bijača

Na današnjoj hitnoj vanrednoj elektronskoj sjednici Federalnog štaba civilne zaštite (FŠCZ) donijeta je dopunjena naredba u kojoj se na bh. graničnim prelazima na teritoriji Federacije BiH iz obavezne mjere karantina po rješenju Federalnog ministra zdravstva izuzimaju i teško oboljele osobe u medicinskom transportu.

Tako se naredba u tački 6. mijenja i glasi da se “od primjene ove naredbe izuzimaju vozači, mašinovođe, piloti i kabinsko osoblje u međunarodnom prometu, teško oboljele osobe u medicinskom transportu, osobe u pograničnom kretanju i prekogranični radnici”.

Radi se o dijelu u petak donijete naredbe Štaba za sve osobe koje ulaze u Bosnu i Hercegovinu na graničnim prijelazima: Međunarodni aerodrom Sarajevo, Orašje, Velika Kladuša/Maljevac, Bosanski Šamac, Kamensko, Gorica, Bosansko Grahovo/Strmica, Doljani, Osoje, Čepikuće, Neum I, Neum II, Ivanica, Izačić i Bijača, saopćeno je iz Federalne uprave civilne zaštite.