Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Federalni ministar prometa i komunikacija posjetio Zračnu luku Mostar

raspudic – lasic

Federalni ministar prometa i komunikacija Denis Lasić posjetio je Zračnu luku Mostar, gdje je s direktorom Marinom Raspudićem razgovarao o utrošku 1,57 miliona maraka koliko je Vlada Federacije BiH, putem kapitalnih transfera, izdvojila za mostarsku Zračnu luku.

Raspudić je ministra Lasića izvijestio da je dio sredstava utrošen za nabavu opreme koja je nedostajala, a kojom će biti zadovoljeni pojačani zahtjevi za sigurnosne mjere koje propisuje evropska regulativa, kao i zahtjevi avio kompanija za opremom za opslugu aviona.

Direktor Zračne luke Mostar dodao je da je dio zgrade osavremenjen i proširen, čime se postiže efektivno povećanje kapaciteta Zračne luke.

Također je napravljena i projektna dokumentacija koja je preduslov za dalje širenje i apliciranje na razvojne fondove Evropske unije.

Vlada Federacije BiH, kako se navodi u priopćenju za javnost Federalnog ministarstva prometa i komunikacija, finansijski pomaže Zračnu luku Mostar s ciljem razvoja avionske infrastrukture u Federaciji Bosne i Hercegovine, koja će dovesti do veće konkurentnosti zračnih luka u Federaciji BiH i do privlačenja avionskih kompanija.

Direktor Raspudić zahvalio je ministru Lasiću i Vladi Federacije BiH na ukazanoj podršci bez koje, kako je kazao, započeti projekti ne bi mogli biti završeni, a razvoj Zračne luke Mostar bi uvelike bio otežan.