Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Otvorena nova dječija igrališta u mjesnim zajednicama Mošćanica i Sedrenik

MZ-Moscanica photo

Više od 500 mališana iz mjesnih zajednica Mošćanica i Sedrenik od danas će moći provoditi vrijeme u igri i zabavi na dva nova, potpuno opremljena dječija igrališta.

Izgradnja dječjih igrališta je inicijativa ovih mjesnih zajednica, a koja je definirana na forumu održanom u okviru projekta Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH, zajedničkog projekta Vlade Švicarske i Vlade Švedske, kojeg provodi UNDP.

Izgradnja oba igrališta koštala je oko 44.000 KM, od čega su, kroz projekt, Vlada Švicarske i Švedske finansirala 34.000 KM, dok je 10.000 KM osigurala Općina Stari Grad.

Na ovom igralištu danas je održan i program za najmlađe uz zabavu animatora, face painting, balone, i slatki program, a načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić, predsjedavajući Općinskog vijeća Jusuf Pušina, i voditeljica projekta pri UNDP-u Majda Ganibegović obradovali su ih i loptama za igru.

“Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ je zajednički projekt Vlade Švicarske i Vlade Švedske u vrijednosti od 14,5 miliona KM, a provodi ga UNDP. Cilj je povećanje demokratskog i direktnog učešća građana BiH u lokalnoj upravi, jačanje odgovornosti općinskih vlasti i poboljšanje infrastrukture i usluga na nivou mjesnih zajednica.

U prvoj fazi projekta učestvovat će 142 mjesne zajednice i 25 jedinice lokalne samouprave, čime će se doprinijeti poboljšanju kvalitete života 300.000 ljudi u BiH, saopćeno je iz UNDP-a BiH.