Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Elektronska sjednica

Federalni štab CZ donio tri nove naredbe

fšcz

Naređeno je Federalnoj upravi civilne zaštite (FUCZ) da izvrši raspodjelu donacije Vlade Republike Slovenije kantonalnim štabovima civilne zaštite

Na osnovu člana Zakona o zaštiti i spašavanju ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća, te Poslovnika o radu Federalnog štaba civilne zaštite (FŠCZ) i Odluke Vlade Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) o proglašenju nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa (COVID-19) na području FBiH, FŠCZ je na današnjoj 11. hitnoj elektronskoj sjednici donio tri nove naredbe s ciljem sprečavanja širenja zaraze koronavirusa, javlja Anadolu Agency (AA).

Naređeno je Federalnoj upravi civilne zaštite (FUCZ) da izvrši raspodjelu donacije Vlade Republike Slovenije kantonalnim štabovima civilne zaštite. Donacija u kojoj su deke (928), poljski kreveti (37) i setovi za ručavanje (61) bit će raspoređena svim kantonalnim štabovima civilne zaštite, odnosno kantonima na području Federacije BiH.

Drugom naredbom FUCZ je naređeno da izvrši raspodjelu i svim kantonalnim štabovima civilne zaštite, odnosno kantonima, dostavi medicinsku zaštitnu opremu i sredstva, i to medicinske troslojne maske (22.700 komada), zaštitne pamučne maske (31.450 komada), zaštitna odijela (40.000 komada), dezinfekcijska sredstva za ruke (11.565 komada/470 mililitara) i dezinfekcijska sredstva za površine (5.062 komada/750 mililitara).

FŠCZ naredio je FUCZ da izvrši raspodjelu, odnosno dostavi medicinska sredstva Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (3.000 transportnih medija), Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar (960 ekstrakcijskih briseva i 3.000 transportnih medija), Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla (960 ekstrakcijskih briseva i 3.000 transportnih medija) i Kantonalnoj bolnici Zenica (2.016 ekstrakcijskih briseva i 3.000 transportnih medija), navodi se u saopćenju Federalne uprave civilne zaštite.