Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Federalni zavod za zapošljavanje objavio Poziv, pare razgrabljene za sat

nezaposeni_biro

Federalni zavod za zapošljavanje jutros u 8:00 sati objavio je prvi Javni poziv za učešće u Programu sufinansiranja zapošljavanja 2018. godine.

Ipak, odmah nakon pokretanja aplikacije, stvari nisu baš krenule kako je trebalo, a na e-mail Fokusa došlo je na desetine mailova zainteresiranih aplikanata koji izražavaju nezadovoljstvo načinom na koji je Poziv zatvoren već nakon sat vremena?!

I mladi preduzetni ljudi Tuzlanskog kantona su odmah nakon pokretanja aplikacije za ovaj Program uočili nelogičnosti u samom radu aplikacije, javlja Buka.

“Nakon niza pokušaja i stalnog izbacivanja greške, nakon 15 minuta uspijevam se prijaviti na stranicu, ali ponovo razočarenje, u padajućem meniju nema uopšte Tuzlanskog kantona, kantona za koji je najviše planirano sredstava po svim projektima” napisao je na svom FB profilu Edin Šehić, preduzetnik iz Gračanice, koji je pokušao da aplicira na nekoliko svojih prijava za zapošljavanje mladih ljudi.

On je za BUKU rekao da je uradio printskrin stranice u 8 i 40 i da Tuzlanskog kantona nije bilo ni na jednom projektu.

Sitem za apliciranje je padao već od 8 sati, a i one što su uspjeli da popune prijavu sistem je jednostavno odbijao.

“Zbog dovoljnog broja pristiglih prijava i ograničenosti sredstava Javni poziv je zatvoren za Tuzlanski, Zeničko-dobojski, Srednjobosanski, Unsko-sanski, Hercegovačko-neretvanski, Zapadnohercegovački, Kanton Sarajevo i Kanton 10” stoji na zvaničnom sajtu Federalnog zavoda za zapošljavanje.