Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Forum mladih Naše stranke: Kakvu djecu želi SDA ako im za uzore postavlja fašiste?

mustafa_busuladzic 1

Forum mladih Naše stranke izdao je saopštenje za javnost koje prenosimo u cijelosti:

Ovih dana izdata su dva saopćenja, jedno od Općine Novi Grad Sarajevo, a drugo od Asocijacije mladih SDA, oba sa istom porukom: “ne uznemiravajte učenike i nastavnike osnovne škole ‘Mustafa Busuladžić’”.

Upravo se na ovim primjerima vidi institucionalna zloupotreba lokalnog nivoa vlasti, odnosno Općine Novi Grad, od strane SDA.  Nije slučajno da se oba saopćenja plasiraju pred sjednicu Skupštine Kantona Sarajevo na kojoj će se naći tačka o povlačenju imena ove osnovne škole.

Podsjećamo, bez obzira ko god da je na vlasti, Općina Novi Grad Sarajevo treba da predstavlja i služi svim građanima ove općine, a ne da zauzima stranačke stavove po bilo kojim pitanjima i šalje upozorenja opozicionim strankama Skupštine Kantona Sarajevo.

Razočarani smo činjenicom da čak i podmladak SDA nema naprednije mišljenje pa šalju iste poruke kao i SDA Novog Grada, koja se sakrila iza press službe Općine, s perfidnim obrazloženjem da je “bolje da se bavimo komunalijama i infrastrukturom”. Podsjećamo ih da upravo SDA vlada godinama ovom općinom i odgovorna je za probleme koje navode, baš kao što je odgovorna sada i za fašizaciju javnog prostora.

Suvišno je raspravljati više o tome ko je bio Mustafa Busuladžić, koliko god se iz SDA trudili da preoblikuju njegovu ličnost. Djeca su budućnost ove zemlje i važnijeg pitanja od njih nema. U šta će nam izrasti djeca ako im se za uzore postavljaju fašisti i simpatizeri fašističkog pokreta i njihovi pomagači?!, stoji u saopštenju za javnost Foruma mladih Naše stranke.