Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

vlada fbih

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike dobilo pozitivan revizorski izvještaj

vlada fbih
FOTO: Vlada FBiH

Prema mišljenju Ureda za reviziju, finansijski izvještaji Ministarstva istinito i fer prikazuju njegov finansijski položaj i izvršenje budžeta za navedeni period, u skladu s prihvaćenim okvirom finansijskog izvještavanja

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike po prvi put dobilo je pozitivan revizorski izvještaj od Ureda za reviziju institucija u Federaciji Bosne i Hercegovine. 

Ovaj uspjeh potvrđuje transparentno i odgovorno upravljanje finansijama u protekloj godini, saopćeno je danas iz ovog ministarstva.

Revizija finansijskih izvještaja Ministarstva za 2023. godinu obuhvatila je pregled bilansa stanja, računa prihoda i rashoda, izvještaja o kapitalnim izdacima i finansiranju te drugih ključnih dokumenata.

Prema mišljenju Ureda za reviziju, finansijski izvještaji Ministarstva istinito i fer prikazuju njegov finansijski položaj i izvršenje budžeta za navedeni period, u skladu s prihvaćenim okvirom finansijskog izvještavanja.

Uz reviziju finansijskih izvještaja Federalnog ministarstva rada i socijalne politike za 2023. godinu, izvršena je i revizija usklađenosti aktivnosti, finansijskih transakcija i informacija s relevantnim zakonima i drugim propisima.

– Ovo priznanje dolazi kao rezultat kontinuiranog rada i posvećenosti Ministarstva unapređenju finansijskog upravljanja i usklađenosti aktivnosti s relevantnim zakonima i propisima. Nama je ovo značajan rezultat i svakako ćemo nastaviti nastojanja da dodatno unaprijedimo svoje procese i prakse, osiguravajući još veću transparentnost i efikasnost u našem radu – izjavio je ovim povodom federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić.

Ministarstvo će tokom ove godine fokusirati svoje aktivnosti na implementaciju preporuka revizije, uključujući donošenje odluke o radnom vremenu, za koju je Ministarstvo već pripremilo i Vladi FBiH dostavilo na usvajanje prijedlog odluke kojom će biti regulisani početak i kraj radnog vremena te vrijeme odmora u toku radnog vremena, a u skladu sa Zakonom o radu, kao i unaprjeđenje sotac baze na kojoj Ministarstvo već radi u saradnji s relevantnim partnerima, kao i sve druge preporuke navedene u revizorskom izvještaju.

Ministarstvo je posvećeno provođenju ovih preporuka kako bi dodatno unaprijedilo svoje poslovanje i pružilo još bolju uslugu građanima Federacije Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.