advokat porodice memić

Feraget: Da je Hitna pomoć blagovremeno obaviještena danas bi Dženan bio živ

Ifet Feraget (1)

“Hitna pomoć je stigla na vrijeme u odnosu na vrijeme kada je obaviještena, ali da je Hitna pomoć od strane onih koji su bili na licu mjesta, a o tome će nam nekada moći više reći Alisa Mutap”

Po nalogu postupajućeg tužitelja, uz naredbu Suda BiH policijski djelatnici Državne agencije za istrage i zaštitu – SIPA, uz asistenciju policijskih djelatnika MUP-a Kantona Sarajevo, izvršili su pretrese objekata i izuzimanje dokumentacije Javne ustanove Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo.

– Ove okolnosti koje sada istražuje Tužilaštvo BiH su one okolnosti koje je trebalo istraživati svojevremeno prije pet godina Kantonalno tužilaštvo KS. Dakle, to su razlozi zbog kojih od početka tvrdim da u Tužilaštvima nema mjesta kriminalcima. Dakle, radi se o okolnostima koje su bile poznate, koje su svjesno zaobiđene koje nisu istraživane. Današnji pretres u Hitnoj pomoći je proveden zbog toga da se prikupi određena dokumentacija koja se odnosi na te dane, odnosno na 8. i 9. februar 2016. godine. Govorimo o kompletnoj dokumentaciji, rekao je za FTV Ifet Feraget, advokat porodice Memić.

Kako tvrdi, više puta je istakao da je Hitna pomoć došla na vrijeme.

– Ja sam više puta rekao da je Hitna pomoć došla na vrijeme, dakle nije do Hitne pomoći. Hitna pomoć je stigla na vrijeme u odnosu na vrijeme kada je obaviještena, ali da je Hitna pomoć od strane onih koji su bili na licu mjesta, a o tome će nam nekada moći više reći Alisa Mutap. Dakle, da je Hitna pomoć blagovremeno obaviještena, danas bi Dženan bio živ. To je ta dokumentacija koja će na potvrditi tačno svaki detalj kada je Hitna pomoć obaviještena, kada i ko je stigao na lice mjesta i jednostavno rečeno zanima nas ukupan medicinski tretman Dženana Memića, ali naravno i sve druge okolnosti koje će sigurno doprinijeti rasvjetljavanju ovog slučaja, rekao je Feraget.