Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

advokat porodice memić

Feraget: Dženan je ubijen tupim udarcem u glavu, dva ključna snimka su nestala

ifet-feraget-nova

Feraget je kazao da snimci sa kuće Šerifa Konjevića i hotela Kristal na Ilidži pokazuju ko je ubio Dženana Memića, ali, poručio je, da tih snimaka nema

Ifet Feraget advokat porodica Memić i Dragičević zahvalio je svima što su danas došli. Sa govornice je poručio da je Dženan ubijen tupim udarcem u glavu.

“Ovo su dva slučaja koji se ne mogu razdvojiti. Pravdu nije lako zadovoljiti. Rekoše nam nemojte se baviti politikom. Pozdravljam studente koji su danas došli. Mi se bavimo politikom. Politika je ko je ubio Dženana ko je ubio Davida. Ko je Dalida Burzić ko je nju postavio. Burzić je otvorila istragu 7. marta, a Lepir nakon 100 godina. Pustili ste da neko zatruje dokaze i da zataška ubistva. Ne postoji vještak koji može reći da je Dženan stradao u saobraćajnoj nesreći. Prvi put kazem Dženan je ubijen u 21:45 sati”, poručio je Feraget.

Dodaje da ljudi za novac preuzimaju tuđa krivična djela. Feraget je kazao da snimci sa kuće Šerifa Konjevića i hotela Kristal na Ilidži pokazuju ko je ubio Dženana Memića, ali, poručio je, da tih snimaka nema.

“Ovo je rat za istinu i pravdu. Eto im svi lažni nalazi nek nam ostave dokaze”, kazao je Feraget.

“Mi imamo snimak u 9:28 Dženan i Alisa su bili u Velikoj aleji. Dalida je imala taj snimak ali ga nije koristila. Nikad Alisa nije objasnila otkud joj Dženanov telefon koji je bio u njenim rukama. Zašto je dat prvo Alisinom ocu pa tek onda Murizu. Tužilaštvo KS se pupustilo u avanturu da izmisle saobraćajnu nesreću da bi sakrili ubistvo. To vam je pravosuđe BiH. Slučajevi Memic i Dragičević su najveći slučajevi korupcije i organiziranog kriminala. Može li pravosuđe voditi borbu protiv dijela pravosuđa. Ja kažem da može ali da Gordana Tadić formira Udarnu grupu za slučajeve Memić i Dragičević”, zaključio je Feraget.