Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Završen 19. protest "Pravda za Dženana"

Muriz Memić: Četiri godine mojoj Muneveri niko ne smije da čestita rođendan

84537367_2573387999603171_4302086371796844544_n (1)

Ja sam samo običan čovjek, koji traži od ove države da otkrije ubice moga sina, to je dužnost ove države

“Hoću da uradim nešto što evo ne smijemo da uradimo četiri godine. Hoću da čestitam mojoj Muneveri rođendan. Jučer joj je bio rođendan. Jučer joj je bio, i evo četiri godine niko ne smije da joj ga čestita. Pozvao bih vas sve, pošto sam daleko od kuće pa odavde smijem, da joj svi čestitamo rođendan. Ne znate vi šta bi nastalo poslije toga, da joj je iko pokušao čestitati.

Jer, 7. februara, dan prije događaja, izvadio je pare i rekao mi da je izvedem na ručak. A, 8. februara je dovukao je s posla i više ga nismo vidjeli. Zbog nečije bahatosti, zbog nečije ljubomore”, poručio je Muriz Memić, na početku svog obraćanja okuppljenim građanima Sarajeva na protestu “Pravda za Dženana” povodom četvrte godišnjice ubistva njegovog sina.

“Ja sam samo običan čovjek, koji traži od ove države da otkrije ubice moga sina, to je dužnost ove države. Nije to moja dužnost, da 19 puta pravim proteste”, kazao je Memić.

Pogledajte dijelove njegovog obraćanje pred nekoliko hiljada građana na trgu ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu…

“Četiri godine je borbe da saznamo ko je ubio Dženana. Vratit ćemo se u 2016. godinu. Te godine, 4. marta medijima se obratila porodica jedinog svjedoka ubistva Dženana. Porodica Alise Mutap navela je da su oni koji su ubili Dženana pokušali ubiti i Alisu i da je i ona imala potrebe. E pa zašto Alisa ne kažeš ko te pretukao. Gdje si na ročištima, gdje je to tvoj otac da sazna ko te pretukao. Gdje ste se i zašto sakrili. Zato što znate ko je ubio Dženana. Zna tvoj tata Zijo Mutap ko je ubio Dženana”, kazala je u svom obraćanju okupljenima sestra ubijenog mladića Arijana Memić.

“Mi imamo snimak u 9:28 Dženan i Alisa su bili u Velikoj aleji. Dalida je imala taj snimak ali ga nije koristila. Nikad Alisa nije objasnila otkud joj Dženanov telefon koji je bio u njenim rukama. Zašto je dat prvo Alisinom ocu pa tek onda Murizu. Tužilaštvo KS se pupustilo u avanturu da izmisle saobraćajnu nesreću da bi sakrili ubistvo. To vam je pravosuđe BiH. Slučajevi Memic i Dragičević su najveći slučajevi korupcije i organiziranog kriminala. Može li pravosuđe voditi borbu protiv dijela pravosuđa. Ja kažem da može ali da Gordana Tadić formira Udarnu grupu za slučajeve Memić i Dragičević”, kazao je advokat porodice Memić Ifet Feraget.


Nekoliko hiljada građana okupilo se danas u Sarajevu na 19. protestima povodom četvrte godišnjice od stradanja mladića Dženana Memića.

Na protestima na Trgu ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu, okupljenim građanima obratili su se Amir Agić – otac Selme Agić, predstavnici nevladinih organizacija Edo Čelebić i Saudin Hrnjić te predstavnica grupe „Pravda za Davida“ Nensi Puškar.

Podsjećamo, Memić je stradao 8. februara 2016. godine dok je s djevojkom Alisom Mutap šetao Velikom alejom na Ilidži, a sedam dana kasnije je preminuo.

U slučaju stradalog Dženana Memića, Kantonalni sud u Sarajevu je dva puta oslobodio optužene Ljubu i Bekriju Seferović nakon što nisu pronađeni dokazi da je Memić poginuo u saobraćajnoj nesreći te da povrede ne odgovaraju naletu vozila na pješaka.