Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

advokat porodice memić

Feraget nakon presude: Ovo je ozbiljna borba za sve građane ove zemlje

ifet feraget db

Dodao je da se najviše uzdaju u istragu Tužilaštva u vezi sa samim ubistvom

Ifet Feraget, advokat porodice Memić, obratio se prisutnima ispred Suda BiH te je poručio da će biti podnesena žalba na oslobađajuću presudu u predmetu prikrivanja dokaza u vezi sa stradanjem Dženana Memića.

Dodao je da se najviše uzdaju u istragu Tužilaštva u vezi sa samim ubistvom.

– Malo je reći da sam razočaran, ali ja sam profesionalac i moram sačuvati dostojanstvo bez obzira na razočaranje. Glavno pitanje je da li ćemo kao društvo nakon ovog slučaja krenuti u nekom boljem pravcu. Ovo je test za bh. pravosuđe koji zasad nije položen. Ovo je ozbiljna borba za sve građane ove zemlje – rekao je Feraget.

I sudovi i tužilaštva, dodao je, treba da služe građanima.

Foto: D. B./Fokus.ba

– Ovo što je sudija Branko Perić govorio je mogu vrlo lako demantovati. Komentari su bili nesuvisli, odudaraju od objektivnih dokaza. Očigledno je da je neko pokušao zataškati Dženanovo ubistvo – zaključio je Feraget.

On je pojasnio kako je nepovoljna okolnost jer, ako optuženi budu i pravosnažno oslobođeni, ne mogu biti opet optuženi za isto krivično djelo.

– Zaprepastio me komentar sudije Perića da su mediji ovdje učinili nešto negativno, to je nevjerovatno, zaključio je advokat porodice Memić.